Obecnie firma kierowana jest przez Pawła Nowaka i zatrudnia 30 osób oraz 10 uczniów szkolonych w zawodzie wędliniarz oraz sprzedawca. Wyroby sprzedawane są głównie w ośmiu firmowych sklepach na terenie Starachowic i Skarżyska Kamiennej, jak również dostarczane takim odbiorcom jak hurtownie, restauracje czy indywidualni klienci.
Zakład oferuje szerokie portfolio produktów z różnych segmentów cenowych.
Jako firma dynamicznie rozwijająca się i podążająca za trendami rynkowymi i potrzebami konsumentów Zakład Wyrobów Wędliniarskich w Wąchocku oferuje produkty tradycyjne, bez ulepszaczy.
Produkty wielokrotnie docenione zostały w ogólnopolskich konkursach.
W 2004 roku zakład otrzymał dotację SAPARD i przeszedł gruntowną modernizację zgodnie normami i przepisami Unii Europejskiej. Zakupione zostały nowe maszyny i chłodnie.
Jednocześnie zachowane zostały tradycyjne urządzenia – np. wędzarnia opalana drewnem olchowym – co gwarantuje tradycyjny smak wyrobów. Wdrożony został także system zapewniania jakości zdrowotnej HACCP.
Od 2015 roku firmą zarządza również syn obecnego właściciela Łukasz Nowak, podtrzymując dotychczasowe tradycje.
Realizacja: Zdobywcy Sieci